Home Actueel Beschermingsbewind in Nijmegen: naar een convenant

Beschermingsbewind in Nijmegen: naar een convenant

In de gemeenteraad van Nijmegen zijn een paar mooie documenten besproken. Ze gaan over o.a. budgettrainingen, budgetbeheer en beschermingsbewind. De gemeente heeft via bureauonderzoek en verkennende gesprekken met bewindvoerders een goede analyse gemaakt en geconcludeerd dat samenwerking met bewindvoerders aan de hand van een convenant voor de gemeente de gewenste koers is. GSBB was samen met 6 andere bewindvoerderskantoren bij de voorbereidingen betrokken. 

Nijmegen meent dat de gemeente bewind niet goedkoper kan uitvoeren en de bestaande aanbieders niet buiten spel kan zetten. Daarbij gaat de gemeente er van uit dat met bestaande aanbieders afspraken gemaakt kunnen worden, om het aanbod aan financiële zorg nog te verbeteren. En dat klopt, want dat was een duidelijke conclusie uit de gesprekken die we gevoerd hebben.

Sterk vinden wij dat de gemeente voor convenant en de begeleiding daarna een bedrag begroot. Een leerproces kost immers tijd en geld. Ook zijn we blij dat de gemeente concrete doelen formuleert voor het convenant: zet bewind alleen in waar nodig, leidt sneller door naar schuldoplossing, uitstroom waar mogelijk en verbeter de kwaliteit.

Als GSBB voegen wij hier graag nog een doel aan toe: tijdige en effectieve inzet van beschermingsbewind als preventie. Want daar zit de grootste potentiële winst voor de Nijmeegse samenleving.

We hebben zin om aan onze goede samenwerking met de gemeente Nijmegen een vervolg te geven.

Voor ieder die geïnteresseerd is in de Nijmeegse analyse: de raadsstukken, agendapunt 3.4.

 

1
GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Heeft u een vraag?

GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Wij helpen u graag verder.