Home Verwijzers Verslavingszorg

Verslavingszorg

Een verslaving zorgt er vaak voor dat iemand de grip op zijn geld verliest.

  • De kosten van de verslaving zelf kunnen zorgen voor schulden
  • De verslaving zorgt voor gedrag, dat het (bijvoorbeeld) moeilijk maakt geld te verdienen en relaties te onderhouden. Ook het vermogen om bij keuzes de gevolgen op langere termijn te overzien wordt aangetast
  • De verslaving kan zorgen voor blijvende schade aan de hersenen, zoals bij de ziekte van Korsakov. Ook is vaak sprake van samenloop van een verslaving met andere (psychische en sociale) problemen.

Bij een verslaving zijn andere vormen van financiële hulp dan beschermingsbewind of (zelfs) curatele vaak niet toereikend. Een persoon heeft nadrukkelijk bescherming nodig en het overnemen van de verantwoordelijkheid voor geld en goederen is noodzakelijk.

Samenwerking

Voor de hulp aan mensen met een verslaving werkt GSBB doorgaans samen met instellingen die deze hulp bieden. Het komt vaak voor dat deze hulp wordt onderbroken en dat begeleiding wisselt. Juist bij verslaafde personen is het een groot voordeel dat het bewind niet vrijblijvend is. Bij een terugval of zorgmijdend gedrag loopt het bewind door. Financiële problemen kunnen vaak voorkomen worden en als bewindvoerder hebben we een signaalfunctie.

Als het beter gaat

Als de verslaving onder controle is, kan het vaak snel beter gaan met de cliënt. Er kan dan reden zijn om te gaan werken aan meer zelf doen. En als dat goed gaat kan naar het einde van het bewind toegewerkt worden.

Contact

Als u een cliënt naar ons wilt verwijzen, dan kunt u hier aanmelden.

Wilt u meer informatie of wilt u samenwerken met GSBB bij de hulp aan deze doelgroep, neem dan contact met ons op.

Meer weten?

Vraag om een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek

Neem contact op!
Het draait altijd om de cliënt. Wij staan niet centraal maar de cliënt. Wij proberen onze ideeën over bewindvoering bij iedere cliënt goed uit te voeren maar iedere cliënt is anders en daar passen wij onszelf op aan


1
GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Heeft u een vraag?

GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Wij helpen u graag verder.