Home Ik zoek hulp Ik heb schulden

Hulp bij schulden

Veel Nederlanders hebben schulden. Met allerlei oorzaken: onverwachte extra kosten, boetes, fouten met toeslagen, daling van inkomen, het uitgeven van teveel geld. Schulden kunnen ook ontstaan door een koopverslaving of teveel te kopen op afbetaling. En ze kunnen snel ontstaan. Door bijkomende boetes, incasso- en deurwaarderskosten lopen ze snel op.

Als de schulden niet kunnen worden afgelost binnen 3 jaar, zijn het problematische schulden.

Zoek snel hulp

Misschien schaamt u zich voor uw schulden. Dat is begrijpelijk. Het is ook goed om zelf een oplossing te zoeken, bijvoorbeeld via zelfjeschuldenregelen.nl. Lukt dat niet, wacht dan niet met hulp zoeken. Zonder hulp wordt het alleen maar erger.

Praat eerst met uw gemeente

Heeft u schulden? Uw gemeente biedt hulp en ondersteuning om uw ze op te lossen. Denk aan budgetbeheer, cursussen, advies en begeleiding. En uiteraard de gemeentelijke schuldhulpverlening. Hoe het precies geregeld is, verschilt per gemeente.

Uw eerste stap is dus dat u nagaat hoe uw gemeente u kan helpen. Kijk op de website van uw gemeente. Bijvoorbeeld:

De hulp van een bewindvoerder

Om hulp te krijgen bij schulden moeten uw financiën op orde zijn. Er moet overzicht zijn van de maandelijkse inkomsten en uitgaven. Alle schulden moeten in kaart zijn. Als het u zelf niet lukt – ook niet met tijdelijke hulp – kan een bewindvoerder helpen. Uw bewindvoerder mag u zelf kiezen. GSBB helpt u graag als er redenen zijn waardoor u het niet zelf (of met tijdelijke hulp) kunt. U kunt denken aan een aandoening of beperking, een gebrek aan financieel overzicht, koopverslaving, stress of financieel misbruik. GSBB heeft veel ervaring met hulp bij schulden. Het lukt bijna altijd om in enkele jaren de schulden op te lossen. Neem gerust eens contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe het werkt

Wij helpen u door uw inkomsten en uitgaven weer in balans te brengen. Er mogen geen nieuwe schulden ontstaan.

  • Wij zorgen dat u weer regelmatig leefgeld heeft.
  • Wij maken een overzicht van uw schulden.
  • We maken de aanvraag voor schuldsanering klaar.
  • Wij houden de schuldeisers (zo veel mogelijk) bij u weg.

Zelf oplossen of via de gemeente

Het kan zijn dat wij in overleg met uw schuldeisers een oplossing voor de schulden vinden. Dan is geen schuldsaneringstraject nodig. Dit komt vooral voor als er weinig schulden zijn, of als ze niet te groot (niet problematisch) zijn.

Voor het saneren van problematische schulden gaan we naar de gemeente. Daar wordt een schuldsaneringstraject aangevraagd. De taak van de schuldhulpverlener is om regelingen te treffen tussen u en uw schuldeisers. U kunt uw schuldhulpverlener zien als een bemiddelaar. Sommige gemeenten hebben de schuldhulpverlening uitbesteed aan een andere organisatie.

Grote kans op schuldoplossing

Bijna altijd lukt het om in een aantal jaren uw schulden op te lossen. Maar niet altijd. Als u nieuwe schulden maakt of er zijn grote niet-saneerbare schulden, dan blijven ze bestaan.

Wij houden u op de hoogte

Wij informeren u over de voortgang van uw schuldregeling. We laten het u weten als u bent toegelaten tot een regeling en als de schulden opgelost zijn.

Contact

Wilt u met ons bespreken wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan gerust contact met ons op.

Meer weten?

Vraag om een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek

Neem contact op!

1
GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Heeft u een vraag?

GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Wij helpen u graag verder.