Home Ik zoek hulp Ik voel me niet veilig

Ik voel mij niet veilig

Dreigt er een acute situatie? Dan bel je 112.

Veiligheid en geld

Het kan zijn dat je je niet veilig voelt omdat anderen op jouw geld uit zijn. Helaas ben je niet de enige en is er niets om je voor te schamen. Deze situaties komen veel voor:

  • Het lukt je niet om je te weren tegen mensen die geld van je vragen. Bijvoorbeeld je kinderen of andere familieleden of mensen die voor je zorgen. Blijven mensen jou om geld vragen nadat je ze al een keer geld hebt geleend?
  • Mensen in jouw omgeving zijn uit op je geld. Ze dreigen zelfs daarbij en zijn dwingend.
  • Je bent afhankelijk van de zorg van anderen. Jouw verzorgers, hulp of familie hebben toegang tot je bankrekening en gebruiken jouw pinpas om boodschappen voor je te doen. Je denkt dat zij jouw geld ook voor zichzelf gebruiken.   

Het kan ook zijn dat je deze situaties bij mensen in jouw omgeving ziet, bijvoorbeeld bij jouw buren. Bij mogelijk financieel misbruik, kun je contact opnemen met Veilig Thuis op telefoonnummer 0800-2000. Zij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Meer over Veilig Thuis lees je hier.

Financiële hulp door een professional

Financiële hulp door een professional kan juist in dit soort situaties een oplossing zijn. Dit heet bewindvoering of beschermingsbewind. Wij kunnen je helpen bij jouw financiën en er voor zorgen dat anderen niet meer bij jou geld kunnen komen. Dat geeft rust. Neem contact met ons op. Je kunt in alle vertrouwen met onze collega’s in gesprek gaan.

Wil je meer weten?

Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Neem contact op!
Ik begeleid mijn cliënten en help ze door ze financiële zekerheid te geven


1
GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Heeft u een vraag?

GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Wij helpen u graag verder.