Home Ik zoek hulp Ik heb schulden

Hulp bij schulden

Heb je schulden? Je bent daarin niet alleen. Veel Nederlanders hebben schulden. Dat kan verschillende oorzaken hebben:

  • onverwachte extra kosten
  • boetes
  • fouten met toeslagen
  • daling van inkomen
  • het uitgeven van meer of te veel geld dan verstandig is
  • koopverslaving of te veel te kopen op afbetaling

Een schuld kan snel ontstaan. Als je niet op tijd jouw rekeningen betaalt, dan worden je schulden door bijkomende boetes, incasso- en deurwaarderskosten alleen maar hoger. Het is daarom goed om op tijd hulp in te schakelen.

Schulden die niet binnen 3 jaar afgelost kunnen worden, zijn problematische schulden.

Dit kun je zelf doen

Je hoeft je niet te schamen voor de schulden die je hebt. Zoek naar een oplossing om jouw schulden af te lossen. Bij beginnende schulden kun je terecht bij zelfjeschuldenregelen.nl. Op de website van het NIBUD check je eerst via een QuickScan of je met jouw aflosplan aan het werk kunt gaan.

Neem contact op met jouw gemeente

Jouw gemeente biedt je ook hulp en ondersteuning om jouw schulden op te lossen. Vanuit de gemeente wordt advies en begeleiding geboden. Maar je wordt ook geholpen met het beheren van jouw budget en het volgen van cursussen.

De gemeente helpt je ook met de gemeentelijke schuldhulpverlening. Kijk op de website van jouw gemeente hoe en welke hulp je kunt verwachten:

Professionele hulp

Heb je hulp nodig bij het oplossen van je schulden? Dan moeten je financiën op orde zijn. Dat betekent dat je moet weten wat jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven zijn. En je moet een overzicht hebben van alle schulden.  

Lukt het je niet om dit overzicht te krijgen? Ook niet met tijdelijke hulp? Dan kun je hulp vragen aan een bewindvoerder. Je leest meer over bewindvoering op bewindvoerder.

Je bent vrij om te kiezen wie jouw bewindvoerder mag zijn. Let wel goed op bij het maken van jouw keuze. Er zijn veel commerciële partijen die je graag willen helpen en daar ook geld mee verdienen. Wij zijn onafhankelijk en hebben geen winstoogmerk. Wij hebben veel ervaring in het begeleiden van mensen op financieel én persoonlijk vlak.

Zo helpen wij jou

Een gezonde balans in jouw inkomsten en uitgaven zorgt dat je geen nieuwe schulden maakt. En dat geeft rust. Wij helpen jou daarbij. 

  • Wij zorgen voor een overzicht van jouw inkomsten en uitgaven
  • Wij maken een overzicht van jouw schulden
  • Wij maken de aanvraag voor schuldsanering voor jou in orde
  • Wij hebben namens jou contact met de schuldeisers

Zijn jouw schulden nog niet zo groot of problematisch?

Het kan zijn dat wij samen met jouw schuldeisers een oplossing voor de schulden vinden. Dan is geen schuldsaneringstraject nodig. Dit komt vooral voor als er weinig schulden zijn, of als ze niet problematisch zijn.

Zijn jouw schulden problematisch?

Dan vragen wij bij jouw gemeente een schuldsaneringstraject aan. Het is de taak van de schuldhulpverlener om regelingen te treffen tussen jou en jouw schuldeisers. De schuldhulpverlener is dan jouw bemiddelaar. Het kan zijn dat de gemeente de schuldhulpverlening uitbesteed heeft aan een andere organisatie. Jouw gemeente kan je hier meer over vertellen.

Wij vertellen je als je toegelaten bent tot een regeling en houden je op de hoogte van de voortgang van jouw schuldregeling. En natuurlijk hoor je het als jouw schulden opgelost zijn.

Binnen enkele jaren schuldenvrij

Het lukt ons bijna altijd om in een aantal jaren jouw schulden op te lossen. Maar niet altijd. Als je nieuwe schulden maakt of er zijn grote schulden waar we met schuldeisers niet tot een oplossing komen, dan blijven ze bestaan.

Wil je weten wat de beste oplossing voor jouw situatie is? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren je graag.

Contact

Neem contact met ons op zodat we kunnen bespreken hoe wij jou kunnen helpen om weer financieel gezond te worden. 

Wil je meer weten?

Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Neem contact op!

1
GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Heeft u een vraag?

GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Wij helpen u graag verder.