Home Verwijzers Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

Wij zijn bewindvoerder, mentor of curator voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Als wettelijk vertegenwoordiger hebben wij veel kennis van en ervaring met mensen die hersenletsel hebben.

Maatwerk bij NAH

Wat NAH bijzonder maakt, is dat het bij niemand hetzelfde is. Jouw behoefte aan hulp is dus ook anders. Daarom sluiten wij altijd aan bij jouw mogelijkheden en beperkingen. Wij leveren altijd maatwerk zodat jij de meest passende hulp krijgt. 

Wij kunnen jou helpen met Bewindvoeringmentorschap of curatele.

Afhankelijk van jouw behoefte, situatie en mogelijkheden kunnen wij zaken van jou overnemen, je adviseren en begeleiden. Wij kijken ook welke zaken je zelf blijft doen. Met als doel om zoveel mogelijk de regie op jouw leven te behouden. 

Vergoeding voor letselschade

Is jouw hersenletstel het gevolg van een ongeluk, dan heb je vaak recht op een letselschadevergoeding. Het afwikkelen van een letselschadezaak kan heel lang duren.

Binnen een letselschadezaak werken we samen met gespecialiseerde letselschade-advocaten.

Heb je een uitkering voor het vergoeden van jouw letselschade ontvangen?

Dan kunnen wij jou helpen met een veilig beheer van jouw vermogen. Door onafhankelijk bewind wordt eventueel financieel misbruik voorkomen.

 

Bewindvoering, mentorschap en curatele bij NAH

Er zijn veel mensen met NAH. De meesten kunnen zelf of met ondersteuning vanuit hun directe omgeving hun geld- en zorgzaken goed regelen. Als dat niet lukt, is er vaak iemand uit de familie die bewindvoerder of mentor wordt. Wij adviseren je om de rol van vertegenwoordiger bij twee familileden neer te leggen zodat je altijd zeker bent van hulp.

Toch lukt het niet altijd om deze hulp door iemand uit de familie te laten doen. Het kan zijn dat je door jouw hersenletsel anders reageert, je andere gedragskenmerken hebt die voor jouw directe omgeving moeilijk te begrijpen zijn.

Door overprikkeling, niet kunnen uitstellen van behoeften, impulsief of agressief gedrag, dwangmatig gedrag, onverschillig gedrag, claimend gedrag of geen zelfinzicht, kan het geven van hulp voor familie soms moeilijk vol te houden zijn.

Juist dan kan het een uitkomst zijn om geldzaken en passende zorg en begeleiding onder te brengen bij een professionele bewindvoerder. Een mentor kan dan uitkomst bieden. 

Met onze bewindvoering en mentorschap of curatele zorgen wij voor: 

  • Financiële rust
  • Ruimte voor herstel
  • Voorkomen van narigheid, zoals financieel misbruik
  • Zoveel mogelijk grip op je leven

Als het weer beter gaat

Gaat het naar verloop van tijd weer beter en lukt het jou om te gaan met jouw nieuwe mogelijkheden? Dan werken wij samen toe naar meer zelfstandigheid waarbij het ook mogelijk is dat het bewind, mentorschap of curatele weer opgeheven kan worden.

Samenwerking

WIj hebben algemene kennis van NAH. Dat betekent dat wij in de rol als mentor of curator goed kunnen inschatten wanneer specialistische begeleiding jou kan helpen. Wij werken daarom samen met zorgaanbieders met deze specialistische kennis van NAH.

Je kunt begeleid worden door iemand van Professionals in NAH, NAH Support, Siza (regionaal expertisecentrum NAH), PshVelp, ’s Heerenloo, Dichterbij, Pluryn, Zozijn of anderen.

Contact

Heb je behoefte aan hulp? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of advies. 

Aanmelden

Meld je aan voor bewind, mentorschap of curatele - of vraag om een vrijblijvend adviesgesprek

Aanmelden

Meer weten over NAH

Niet aangeboren hersenletsel (NAH) is schade aan de hersenen die na de geboorte is ontstaan. Er komen in Nederland ruim 130.000 mensen per jaar bij met hersenletsel. Ook door de toename van het aantal ouderen zal dit aantal nog groeien. Van de 130.000 mensen houden ongeveer 40.000 blijvend een beperking over. In totaal ervaren ongeveer 650.000 mensen beperkingen als gevolg van hersenletsel. Dat is ruim 3,5% van de Nederlandse bevolking.

Meer informatie over hersenletsel lees je op:

https://www.hersenletsel.nl/

https://handicap.nl/nah/

Of luister naar deze lezing op de site van Professionals in NAH, een organisatie waar wij veel mee samenwerken: https://www.nah.nl/lezing/

 

1
GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Heeft u een vraag?

GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Wij helpen u graag verder.