Home Over GSBB

Over GSBB

GSBB staat voor Gelderse Stichting voor Beheer en Bewindvoering. GSBB is in 1990 opgericht door een groep betrokken burgers. Zij vonden het belangrijk dat het geld van mensen die dat zelf niet kunnen, door een onafhankelijke en professionele partij beheerd wordt. Zij hebben samen met regionale zorginstellingen in psychiatrie en ouderenzorg GSBB in het leven geroepen. GSBB is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en heeft dus geen winstoogmerk. Dat betekent dat we het niet doen voor het geld, maar om jou écht verder te helpen. Dit merk je terug in onze dienstverlening!

Met inmiddels al 30 jaar ervaring, 50 medewerkers en ruim 2000 cliënten zijn we de meest vertrouwde en ervaren partij voor bewindvoering, mentorschap en curatele uit Gelderland en omgeving.

Onze visie

GSBB is een onafhankelijke stichting met één doel: passende financiële zorg voor iedereen. Zo willen wij bijdragen aan een betere maatschappij.

GSBB vindt dat ieder mens het recht heeft om zelf richting te geven aan zijn eigen leven. Dit geldt ook als je een beperking hebt of om een andere reden extra kwetsbaar bent. Wij vinden dat we het als samenleving mogelijk moeten maken dat mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking een financieel zorgenvrij bestaan hebben, zodat ze zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. Eén van de manieren om dit te doen is het bieden van goede financiële zorg en begeleiding voor wie dat nodig is. 

Onafhankelijk, deskundig & toegewijd

Ons doel is om jou zo goed mogelijk te helpen bij het behartigen van jouw belangen op het gebied van financiën en zorg. Goede zorg bieden betekent voor ons als wettelijk vertegenwoordiger dat we onafhankelijk, deskundig en toegewijd te werk gaan.

  • Onafhankelijk. Wij zijn onafhankelijk van gemeenten, partners, zorginstellingen, uitkeringsinstanties en eventuele schuldeisers. Hierdoor kunnen we ons helemaal richten op uw belang.
  • Ervaren & deskundig. Wij passen onze deskundigheid, opgedaan door jarenlange ervaring, toe in de vorm van maatwerk. Want ieder individu is anders.
  • Toegewijd. Wij behartigen jouw belangen op het gebied van financiën en/of zorg met veel aandacht en zonder winstoogmerk.

Team

Bij GSBB werken circa 50 medewerkers. Wij zijn een team van specialisten op het gebied van geld, administratie, sociaal-juridische zaken en zorg. Wij hebben  veel ervaring op het gebied van persoonlijke financiën. We kennen de wet- en regelgeving in ons werkgebied en weten wat er aan zorg en begeleiding te koop is.

Wij werken nauw samen met verschillende partners, zoals banken, advocaten, notarissen en makelaars. Zo zorgen wij dat de beste kennis altijd in jouw belang wordt ingezet.

Statuten

De doelstelling van GSBB volgens onze statuten lees je hier.

Aanmelden

Meld je aan voor bewind, mentorschap of curatele - of vraag om een vrijblijvend adviesgesprek

Aanmelden

Dé bewindvoerder van Gelderland en omgeving

GSBB is de grootste, meest vertrouwde en bekende bewindvoerder uit Gelderland. GSBB (Gelderse Stichting voor Beheer en Bewindvoering) is al sinds 1990 gevestigd in Arnhem en zeer actief in Gelderland en omstreken. Benieuwd naar ons werkgebied?

Bekijk het werkgebied

Tarieven 2022

Benieuwd naar de kosten van bewindvoering, mentorschap of curatele bij GSBB? Bekijk dan eens onze tarieven pagina. Bij een laag inkomen dan krijgt u de kosten van de gemeente terug via de bijzondere bijstand. We bespreken vooraf of het voor u mogelijk is om de kosten terug te krijgen.

Bekijk onze tarieven

Dit is wat wij voor u kunnen betekenen

icoon_een

Bewindvoering

Een bewindvoerder behartigt uw belangen op het gebied van geld en bezittingen.

Meer info
icoon_twee

Mentorschap

Een mentor behartigt uw belangen op het gebied van verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding.

Meer info
icoon_twee

Curatele

Curatele is een combinatie van bewindvoering en mentorschap en biedt extra bescherming.

Meer info
icoon_twee

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag? Vul dan het contactformulier in of neem contact op per mail of telefoon.

Kom in contact
1
GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Heeft u een vraag?

GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Wij helpen u graag verder.