Home Testamentair bewind

Testamentair bewind

GSBB kan uw testamentair bewind verzorgen.

Testamentair bewind is geregeld in afdeling 7 van titel 5 van boek 4 van het Burgerlijk Wetboek: 'een erflater kan bij uiterste wilsbeschikking bewind instellen over één of meer door hem nagelaten of vermaakte goederen' en 'tenzij de erflater anders heeft bepaald, treedt het bewind in werking op het tijdstip van zijn overlijden'. Kortom: in uw testament kunt laten opnemen dat uw bezit na uw overlijden door een bepaalde (rechts)persoon wordt beheerd.

Verschil met beschermingsbewind

Het testamentair bewind verschilt van het meerderjarigenbewind. Testamentair bewind heeft alleen betrekking op goederen na het overlijden van de erflater.

Rol van GSBB

In uw testament kunt u GSBB benoemen om uw vermogen na uw overlijden te beheren op een door u aangegeven manier. Als u dit wilt, bespreekt u dit vooraf met uw notaris en met ons. Zo kunnen we de juiste afspraken maken. U moet nadenken wat u wilt dat na uw overlijden met  het testamentair vermogen gebeurt. Uw notaris kan hierbij adviseren. 

Met testamentair bewind kunt u voorkomen dat uw vermogen in verkeerde handen komt. Het voordeel van het benoemen van GSBB is dat het bewind door een vertrouwde en onafhankelijke partij wordt gevoerd.

Contact

WIlt u meer weten over de mogelijkheden, neemt dan contact met ons op. U kunt ook zich ook bij ons aanmelden, dan nemen wij contact met u op.

 

Meer weten?

Vraag om een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek

Neem contact op!

1
GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Heeft u een vraag?

GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Wij helpen u graag verder.