Home Ik ben cliënt Spaargeld

Spaargeld

Als dat kan sparen wij voor u. Uw spaargeld is bedoeld om onverwachte, grotere, noodzakelijke uitgaven te kunnen betalen. Zoals het vervangen van kapotte apparaten, reparaties aan uw vervoermiddel, kosten van de dierenarts, niet vergoede zorgkosten of een boete.

Hoeveel sparen?

De onafhankelijke instantie NIBUD (Nederlands Instituut voor Budgetvoorlichting) heeft een hulpmiddel om te berekenen hoe hoog uw buffer zou moeten zijn: de bufferberekenaar. U vindt deze hier.

Uit de berekening van NIBUD komen vaak best hoge bedragen, meestal meer dan 2 maandinkomens. GSBB zal met u overleggen wat in uw situatie passend en haalbaar is. Wij kijken daarbij naar bijvoorbeeld uw leeftijd, uw levensstijl, uw plannen en met wie u een huishouden vormt. 

Sparen kan moeilijk zijn

Mogelijk vindt u het moeilijk om te sparen en uw spaargeld apart te houden. Wij vinden dat bij goed omgaan met geld ook hoort dat we vooruit kijken. Hebt u geen spaargeld en er zijn onverwachte uitgaven, dan kunt u misschien niet op vakantie. Het kan zelfs zo zijn, dat u dan in de schulden komt. Spaargeld kan u rust geven. Het zal problemen voorkomen.

Sparen is belangrijk

Daarom vinden wij spaargeld (een buffer) belangrijk. Maar het is niet het belangrijkst. Op de eerste plaats staat altijd uw leefgeld, zodat u boodschappen kunt doen. Het betalen van uw vaste lasten (zoals huur, energie en verzekeringen) staat op twee. Als er daarna niets over is om opzij te zetten, doen we dat niet. Wel gaan we dan met u in gesprek hoe we kunnen zorgen dat er ruimte in uw budget komt.

Samen komen we er wel uit

Juist als u weinig geld heeft is het belangrijk om iets achter de hand te hebben. U mag van ons verwachten dat wij goed naar u luisteren, afwegen en bespreken wat in uw situatie verstandig is.

Het mooie van ons werk is dat iedere cliënt anders is en dat we ons mogen inzetten om steeds weer maatwerk te leveren


1
GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Heeft u een vraag?

GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Wij helpen u graag verder.