Home Ik ben cliënt Aankoop woning

Een huis kopen

Als u tijdens het bewind een woning wil kopen - en u heeft daar de financiële mogelijkheden voor - doen we dit in overleg met u. Wij maken alle afspraken met onder andere makelaar en notaris. De financiële beslissingen nemen wij, omdat wij bewindvoerder zijn. Ook moet de kantonrechter goedkeuring geven. U zult begrijpen dat wij alleen de woning voor u kopen die u wilt en op een manier die bij u past.

Werkwijze

Voordat we een aankoopopdracht geven aan een makelaar, overleggen we met u, uw begeleiding en/of uw familie wat u precies wilt. We gaan na wat uw financiële mogelijkheden zijn. We zorgen dat de koop past in uw financiële plan, ook op de lange termijn.

We maken gebruik van een deskundige makelaar. Deze geeft ons ook advies. De keuze van de makelaar doen we in overleg met u. We letten op dat de kosten redelijk zijn. En we letten op dat hij kennis heeft van de lokale woningmarkt. We werken het liefst met een makelaar die ervaring heeft met bewindvoering, mentorschap en curatele. Met de makelaar kunt u woningen bekijken en komt u tot een keuze. Als het nodig is gaan we mee.

Als u uw keuze gemaakt heeft volgt de onderhandeling. Meestal lukt het om het eens te worden en kunnen we het huis kopen. Soms is een ander ons voor, of blijft het huis te duur. Dan moeten we verder zoeken. Uiteindelijk zal het altijd lukken iets te vinden dat bij u past.

Wij vragen goedkeuring bij de kantonrechter voor de aankoop van de woning. Dat moet volgens de wet en geeft u extra zekerheid. Als het akkoord is kan de aankoop doorgaan. Voordat deze goedkeuring geeft wil de kantonrechter een heleboel stukken ontvangen: een toelichting, een taxatierapport, een energielabel, een financieel plan, de (voorlopige) koopovereenkomst en de eventuele hypotheekofferte of (liever nog) de concept hypotheekakte. Dit heeft de kantonrechter allemaal nodig voor een goed besluit.

Kosten

Na goedkeuring van de kantonrechter mogen wij voor de werkzaamheden bij de koop een extra vergoeding in rekening brengen. U vindt de hoogte van deze vergoeding op de pagina tarieven

Contact

Wilt u meer weten over het kopen van een huis in uw situatie, neem dan contact op met uw bewindvoerder of curator.

Dankzij GSBB heeft Kees zijn financiën op orde en is zijn droom werkelijkheid geworden: een nieuw appartement waar hij piano kan spelen, ieder moment van de dag.


1
GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Heeft u een vraag?

GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Wij helpen u graag verder.