Home Ik ben cliënt Aankoop woning

Een huis kopen

Wil je graag een huis kopen maar krijg je financiële hulp van ons? Dan moeten wij als jouw bewindvoerder daar een beslissing over nemen. Natuurlijk doen wij dat samen met jou. Wij maken ook de afspraken met de makelaar en de notaris. Daarna vragen wij de kantonrechter om goedkeuring.
Zo koop jij het huis dat je graag wilde op een manier die bij jou past.

Het kopen van een huis

Voordat je een handtekening onder het koopcontract kunt zetten, zijn er een aantal stappen die wij moeten doorlopen. Natuurlijk luisteren wij eerst naar jouw wensen. Welk huis heb je op het oog? En past die aankoop ook in jouw financieel plan zowel nu als in de toekomst?

Voor het aankopen van jouw huis maken wij gebruik van de diensten van een deskundig makelaar. Deze makelaar heeft kennis van de lokale woningmarkt en heeft bij voorkeur ervaring met de situatie waarin jij zit. Samen met jouw makelaar ga je op zoek naar een woonhuis. Wij kunnen eventueel met jou mee gaan.

Heb je een huis gevonden dat bij jou past? Dan kunnen wij samen met de makelaar de onderhandelingen starten. Meestal lukt het om het huis ook te kopen, maar niet altijd. Dan moeten we verder zoeken naar een huis waar jij fijn kunt wonen en dat bij jou past.

Voordat jij het huis kunt kopen, moeten wij eerst toestemming krijgen van de kantonrechter. Voordat de rechter een beslissing kan nemen, moeten wij een aantal documenten toesturen. Zoals de toelichting waarom je een huis wilt kopen, het taxatierapport, het energielabel, een financieel plan, de (voorlopige) koopovereenkomst en de eventuele hypotheekofferte of (liever nog) de concept hypotheekakte.

Tarieven

Voor onze hulp bij de aankoop van jouw huis mogen wij kosten in rekening brengen. De tarieven worden vastgesteld door het Ministerie van Justitie & Veiligheid. Het volledige overzicht van deze tarieven vind je op de pagina tarieven

Schakel je zelf ook hulp in van een professional zoals een taxateur, keuringsbedrijf energielabel, veilingbedrijf, makelaar, schoonmaakbedrijf of klussenbedrijf? Dan moet je deze kosten ook betalen.

Contact

Wil je meer weten over het kopen van een huis in jouw situatie, neem dan contact op met jouw bewindvoerder of curator.

Dankzij GSBB heeft Kees zijn financiën op orde en is zijn droom werkelijkheid geworden: een nieuw appartement waar hij piano kan spelen, ieder moment van de dag.


1
GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Heeft u een vraag?

GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Wij helpen u graag verder.