Home Ik ben cliënt Spaargeld

Spaargeld

Juist als je weinig geld hebt, is het belangrijk om iets achter de hand te hebben. Voor grotere, onverwachte en noodzakelijke uitgaven. Zo kun je zorgkosten die niet vergoed worden, betalen, een kapot apparaat vervangen, je fiets, bromfiets of auto laten repareren als deze stuk is of de kosten van de dierenarts betalen.  

Als het kan, sparen wij voor jou. Sparen is belangrijk maar niet het belangrijkste. Dat zijn natuurlijk de boodschappen die je van je leefgeld moet betalen en het betalen van de huur, energierekening en jouw verzekeringen. Dan kijken wij samen met jou of er nog budget over is. Is er geld over? Dan sparen wij dat voor je. Heb je geen geld meer over dan kijken wij hoe we ruimte in jouw budget kunnen maken om alsnog een bedrag te sparen. 

Hoeveel moet je sparen?

Het NIBUD heeft een hulpmiddel waarmee je kunt berekenen hoeveel geld je apart moet zetten voor onverwachte kosten. Dit heet de Bufferberekenaar. Met deze tool weet je binnen 5 minuten hoeveel geld je apart zou moeten zetten. De tool van het NIBUD vind je op BufferBerekenaar (nibud.nl).

Uit de tool komt vaak een hoog bedrag dat je als reserve op je bankrekening moet hebben staan. Daar hoef je niet van te schrikken. Wij kijken samen met jou wat in jouw situatie het meest passend en haalbaar is.

Sparen is belangrijk

Het is best moeilijk om te sparen en je spaargeld ook apart te houden. Maar wil je goed met je geld omgaan, dan moet je ook vooruit kijken. Zonder spaargeld kun je onverwachte uitgaven niet betalen en loop je het risico dat je schulden krijgt of dat je niet op vakantie kunt.

Neem contact met ons op zodat wij jouw situatie kunnen bespreken en je kunnen helpen.

Het mooie van ons werk is dat iedere cliënt anders is en dat we ons mogen inzetten om steeds weer maatwerk te leveren


1
GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Heeft u een vraag?

GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Wij helpen u graag verder.