Home Ik ben cliënt Vermogensbeheer

Vermogensbeheer

Heb je op jouw spaarrekening veel geld staan? Of krijg je een grote som geld uit een erfenis of de verkoop van je woning? Als wij jouw bewindvoerder zijn, dan maken wij over het beheer van dit geld afspraken met jou.

Jouw geld is in goede handen

Wij willen dat je zo veel mogelijk plezier hebt van het geld. Om te voorkomen dat je zorgen hebt over zo’n grote som geld, beheren wij als jouw bewindvoerder jouw vermogen. Dat heet vermogensbeheer.

Wij werken samen met professionele vermogensbeheerders. De kantonrechter houdt toezicht op ons werk. In overleg met jou en eventueel jouw familie kunnen wij jouw geld beleggen. Vermogensbeheer is maatwerk. Wij houden rekening met jouw wensen en situatie.

Sparen

Heb je meer dan € 100.000 aan spaargeld, dan zorgen wij ervoor dat je geld verspreid wordt over bankrekeningen bij verschillende banken. Zo ben je er zeker van dat je geen geld verliest als het niet goed gaat met de bank.

Banken geven namelijk tot € 100.000 een garantie af. Dit houdt in dat als jouw bank failliet gaat, jij je geld niet verliest. Dit wordt het depositogarantiestelsel genoemd. Omdat de garantie tot € 100.000 is, zetten we het op verschillende banken. Dat is veiliger voor jou.

Beleggen

Heb je voldoende geld op jouw rekening staan en heb je dat geld tenminste 5 jaar niet nodig? Denk dan eens na over beleggen. Beleggen is soms gunstiger dan sparen. Wij denken dat je in de volgende situaties jouw geld kunt beleggen:

  • Je hebt minimaal € 50.000 om te kunnen beleggen, en
  • je hebt het minstens 5 jaar niet nodig voor andere doelen. 

Wij werken samen met professionele beleggingsadviseurs.

Wil je meer weten?

Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Neem contact op!

Zonder extra kosten

Mogen wij het geld voor jou beleggen? Je hoeft daar dan geen extra kosten voor te betalen. Het hoort tot het normale werk dat wij voor jou doen. .

Heb je een vermogen van meer dan € 1 miljoen? Dan kan er wel sprake zijn van een vergoeding.

Voor het beleggen van jouw geld brengt de bank wel kosten in rekening. Wij ontvangen geen vergoeding van de bank.

De kantonrechter controleert ons werk

De kantonrechter houdt toezicht op het werk dat wij voor jou doen. Bij het beheren van jouw vermogen mogen wij jouw geld alleen beleggen met een laag risico. Als je meer risicovol wil beleggen, dan moeten wij de rechtbank om toestemming vragen. Wij vragen dan eerst een professioneel vermogensbeheerder om advies. 

De kantonrechter controleert ook of wij jouw spaargeld spreiden over verschillende banken.

1
GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Heeft u een vraag?

GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Wij helpen u graag verder.