Home Ik ben cliënt Verkopen woning

Jouw huis verkopen

Kun je niet meer in jouw eigen huis blijven wonen? Omdat je bijvoorbeeld moet verhuizen naar een verpleeghuis of instelling? Als bewindvoerder zijn wij verantwoordelijk voor jou eigendommen en dus ook jouw huis. Als het beter voor jou is, kunnen wij het huis voor jou verkopen. Wij hebben hier veel ervaring mee. 

Het verkopen van jouw huis

Als je zeker weet dat jij je huis wilt verkopen, dan is er een aantal stappen die wij samen doorlopen. Wij vinden het fijn als ook jouw familie en begeleider met ons mee denkt. Dit zijn de stappen:

 1. Wij stellen een plan op met jouw wensen
 2. Heb je zelf al een koper gevonden voor jouw huis?
 3. Wanneer is jouw huis beschikbaar?  
 4. Wie helpt jou om jouw spullen te verhuizen en jouw huis leeg te maken? Heb je nog veel spullen in huis staan, dan kun je die zelf opruimen met hulp van anderen. Wij kunnen dit ook voor jou doen. Dit noemen we ontruiming. 
 5. Voor advies over de verkoop nemen wij contact op met de makelaar. De makelaar adviseert ons over
  • Eventueel onderhoud aan het huis
  • Wat de verwachten opbrengst is
  • Wat de vraagprijs wordt
  • Wat het verkoopplan wordt

Zijn wij het op alle punten eens met elkaar? Dan geven wij de makelaar opdracht om jouw huis te verkopen. Dat gebeurt met een verkoopopdracht.

Wij zorgen ervoor dat jouw huis door een onafhankelijke partij getaxeerd wordt. Er worden foto’s gemaakt zodat jouw huis op de website van de makelaar en internet te koop aangeboden kan worden. De makelaar heeft contact met mogelijke kopers. Ontvangt hij een bod of willen de eventuele kopers onderhandelen? Dan wordt er altijd overlegd met ons. Zo zorgen wij voor een vlotte en best mogelijke verkoop van jouw huis.

De afwikkeling van de verkoop

Het verkopen van een woonhuis duurt gemiddeld 3 tot 6 maanden, soms duurt het iets langer. Wij houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Als de kopers na het voorbehoud van financiering jouw huis definitief kunnen kopen en de koopovereenkomst gesloten is, dan vragen wij de aan de kantonrechter toestemming voor deze verkoop. Nadat wij de toestemming ontvangen hebben, regelen wij de afwikkeling met de makelaar, de hypotheekverstrekker, de notaris en de eindafrekening.

Blijft er na verkoop van jouw huis nog geld over? Dan wordt dit bedrag gestort op de bankrekening die wij voor jou beheren.

Tarieven

Voor onze hulp bij de verhuizing, de aankoop, verkoop en ontruiming van jouw huis mogen wij kosten in rekening brengen. De tarieven worden vastgesteld door het Ministerie van Justitie & Veiligheid. Het volledige overzicht van deze tarieven vind je op de pagina tarieven.

De kosten van een taxateur, keuringsbedrijf energielabel, veilingbedrijf, makelaar, schoonmaakbedrijf of klussenbedrijf moet je ook betalen. Dit dit regelen wij voor jou.

Wil je meer weten?

Neem contact op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Neem contact op!

1
GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Heeft u een vraag?

GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Wij helpen u graag verder.