Home Ik ben cliënt Aankoop woning

Een huis kopen

Als u tijdens het bewind een woning wil kopen doen we dit in overleg met u. Wij maken alle afspraken met onder andere makelaar en notaris. De financiële beslissingen nemen wij, omdat wij bewindvoerder zijn. Ook moet de kantonrechter goedkeuring geven. U zult begrijpen dat wij alleen de woning voor u kopen die u wilt en op een manier die bij u past.

Werkwijze

Voordat we een aankoopopdracht geven aan een makelaar, overleggen we met u, begeleiding en/of uw familie wat u precies wilt. We gaan na wat uw financiële mogelijkheden zijn. We zorgen dat de koop past in uw financiële plan, ook op de lange termijn.

We maken gebruik van een vakkundige makelaar. Deze geeft ons ook advies. De keuze van de makelaar doen we in overleg met u. We letten op dat de kosten redelijk zijn. En we letten op dat hij kennis heeft van de lokale woningmarkt. We werken het liefst met een makelaar die ervaring heeft met bewindvoering, mentorschap en curatele.

Wij vragen goedkeuring bij de kantonrechter voor de aankoop van de woning. Dat moet volgens de wet en geeft u extra zekerheid. Als het akkoord is kan de aankoop doorgaan.

Kosten

Na goedkeuring van de kantonrechter mogen wij voor de werkzaamheden bij de koop een extra vergoeding in rekening brengen.

  • Als wij uw huis kopen of verkopen: € 324,60
  • Als wij uw verhuizing regelen: € 324,60

Contact

Wilt u meer weten over het kopen van een huis in uw situatie, neem dan contact op met uw bewindvoerder of curator.

Dankzij GSBB heeft Kees zijn financiën op orde en is zijn droom werkelijkheid geworden: een nieuw appartement waar hij piano kan spelen, ieder moment van de dag.