Home Verwijzers Ouderenzorg

Ouderenzorg

Al sinds onze oprichting werken wij intensief samen met instellingen uit de ouderenzorg, om mensen financieel te ontzorgen. Hierdoor hebben wij een groot netwerk in de zorgverlening. Wij werken graag samen met hulpverleners en gaan graag een partnerschap aan. 

Wil je meer weten over een partnerschap binnen jouw organisatie en voor jouw klanten? Neem dan contact met ons op.

Wij ontzorgen

Als je ouder wordt, word je afhankelijker. Veranderingen kunnen voor mensen met geheugen- of concentratieproblemen voor zorgen dat zij het financieel overzicht verliezen. Als er weinig geld is kan dat zorgen geven, maar ook bij veel geld zijn er uitdagingen.

Het is belangrijk dat het beheer van het geld in goede en onafhankelijke handen is. Onze beschermingsbewind en/of mentorschap bieden goede mogelijkheden om zorgen weg te nemen.

Samenwerking met begeleiding

Heb je de zorg voor een oudere, dan ben en blijf je een erg belangrijke schakel. Jij signaleert problemen, jij brengt de grootste financiële risico's in kaart en kunt noodzakelijk maatregelen nemen.

Jouw betrokkenheid blijft nodig, zoals bij de kennismakingsgesprekken en de instellingszitting. Soms verloopt het volledige contact over jouw familie of cliënt altijd via jou. Dat stemmen wij graag met je af.

Voor advies kun je altijd bij ons terecht. Je krijgt het rechtstreekse telefoonnummer van jouw contactpersoon zodat je altijd iemand spreekt die van de hoed en de rand weet. 

Voorkom financieel misbruik

WIj participeren in de lokale allianties financieel veilig ouder worden in de regio Arnhem. Deze lokale alliantie is opgericht om financieel misbruik van ouderen te signaleren en zo mogelijk te voorkomen. Bij financieel misbruik kunnen wij jou helpen en dit netwerk inzetten. Denk daarbij aan Veilig Thuis, welzijnswerk en politie. We hebben al veel mensen kunnen helpen met het herstellen van de rust in hun financiële situatie.

Verhuizen en verkopen woning

Het komt vaak voor dat een oudere bij opname in een verpleeghuis of andere woonvorm de eigen woning moet verkopen. Wij hebben ervaring met het ontruimen, verhuizen en verkopen van woningen en kunnen jouw cliënt op dit gebied volledig ontzorgen. Wij werken hiervoor samen met makelaars en notarissen uit ons netwerk.

Vermogensbeheer

Ouderen beschikken soms over vermogen, bijvoorbeeld na de verkoop van hun woning. Wij hebben alle kennis in huis om te adviseren over een goed beheer hiervan. Uw eventuele kostbaarheden kunnen wij op een veilige plek bewaren.

Overlijden en de nalatenschap

De afwikkeling van het nalatenschap na het overlijden van een dierbare is een belangrijk onderwerp. Ook zorgverleners en begeleiders hebben hier mee te maken.

Als iemand onder bewind staat en komt te overlijden, dan stopt het bewind automatisch. Na alle formele afwikkelingen stopt het voor veel bewindvoerders. Niet voor ons. WIj helpen jou graag bij de afwikkeling van de nalatenschap op de manier die bij jouw cliënt past en waarbij wij rekening houden met de wensen van de overledene en de nabestaanden. 

Bewind en mentorschap

Wil je graag dat een onafhankelijk en deskundig persoon jouw cliënt bijstaat bij het maken van jouw persoonlijke keuzes? Overweeg dan om een mentor in te schakelen.

Wij helpen je graag. Dat doen wij zonder winstoogmerk. Het belang van jouw cliënt staat altijd voorop. Zowel voor het bewind als het mentorschap heb jij één vast contactpersoon. Je leest er meer over op mentorschap bij GSBB.

Voorlichting voor organisaties

Bij ingrijpende maatregelen als bewindvoeringmentorschap of curatele is het kiezen van de juiste persoon en organisatie belangrijk. Wil je meer weten over wat je van ons mag verwachten en hoe de samenwerking met ons kan verlopen? Heb je vragen over curatele en mentorschap, wettelijke regelingen of de manier waarop wij rekening houden met de specifieke behoeften van jouw cliënten (maatwerk), neem dan contact met ons op!

Contact

Wil je een cliënt naar ons verwijzen, dan gaan wij eerst met elkaar in gesprek. Hier kun je iemand aanmelden. Je kunt natuurlijk ook direct contact met ons opnemen.

Neem contact met ons op

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel, mail of bezoek ons. Wij vertellen je graag wat wij voor jou kunnen doen.

Contact

1
GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Heeft u een vraag?

GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Wij helpen u graag verder.