Home Bewindvoering Hoe werkt het aanvragen van bewindvoering?

Hoe werkt het aanvragen van bewindvoering?

Het aanvragen van een bewind gebeurt bij de kantonrechter. De kantonrechter neemt hierover de beslissing. Wij kunnen jou helpen om deze aanvraag bij de rechtbank te regelen. Neem contact met ons op dan vertellen wij je er alles over.

Tijdens ons eerste contact bespreken wij graag hoe wij jou kunnen helpen als deskundig en onafhankelijke bewindvoerder. Als beschermingsbewind een juiste oplossing voor jou is, plannen wij een persoonlijk gesprek in om elkaar beter te leren kennen.

Hebben we een klik en kunnen wij jou helpen bij jouw problemen? Dan stellen wij de aanvraag voor jou op, zodat jij de aanvraag van het beschermingsbewind bij de rechtbank kan doen. Is de rechter akkoord, dan zijn wij verplicht om jouw belangen te behartigen en te zorgen voor een betere financiële situatie.

In 3 tot 6 maanden financieel stabiel

Het vinden van een bewindvoerder voor jezelf, een familielid of een kennis is niet gemakkelijk. Je wilt namelijk een professional waar je ook nog een klik mee hebt. Een gratis informatie- en adviesgesprek helpt je om te kiezen. Gaan wij samenwerken om jouw financiële zaken weer op orde te krijgen? Dan zijn dit de stappen die wij samen doorlopen:

Na de intake zijn jouw financiën meestal binnen 3 tot 6 maanden stabiel.

Wanneer is het goed om bewindvoering aan te vragen?

Het aanvragen van bewindvoering is verstandig als je zelf niet in staat bent om je financiën te beheren. Of als een familielid niet met geld om kan gaan, schulden heeft of een combinatie van beiden heeft.  

Wij bieden hulp zolang dat nodig is. Dat kan tijdelijk zijn als je werkeloos bent of ziek en daardoor je financiën niet kan overzien. Het kan ook langdurig zijn. Zoal bij een verstandelijke beperking, door psychische klachten, verslaving, dementie of bij niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Wij helpen je graag bij het maken van een keuze. Neem contact met ons op voor gratis advies.

1
GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Heeft u een vraag?

GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Wij helpen u graag verder.