Home Ik zoek hulp Zorg voor uw familie

Financiële zorg voor familie

Veel mensen hebben de zorg voor de financiën van familieleden, meestal hun kinderen of hun ouders. 

Uw kinderen

U hebt als ouder(s) de financiële zorg voor uw kind, ook nu uw kind volwassen is geworden. U hebt jarenlang de financiën beheerd. Mogelijk bent u daarbij benoemd tot bewindvoerder of curator.

  • Het bewind wordt voor u te ingewikkeld, u kunt het niet meer overzien.
  • Er ontstaan spanningen in de relatie met uw kind. Als u nee zegt leidt dat bijvoorbeeld tot ruzie of verwijdering. Of er is dwang of misbruik.
  • Er zijn verschillen van inzicht of er ontstaat ruzie met andere familieleden.

Uw ouders

Vergelijkbare vragen kunnen zich voordoen als u de zorg voor de financiën of de persoonlijke situatie van uw ouders op zich genomen heeft. Zo kan het zijn dat u als kind benoemd bent tot bewindvoerder van (één van) uw ouders. Of u hebt een volmacht, waarmee u toegang hebt tot de bankrekeningen. Het kan zijn dat de financiële belangen groot zijn en dat u toekomstige conflicten wilt voorkomen of de verantwoordelijkheid niet wilt dragen. Beschermingsbewind is in zulke gevallen een voor de hand liggende keuze. Soms is ook hulp bij persoonlijke keuzes nodig. U kunt dan denken aan mentorschap.

Onze zorg

Tijden veranderen. Door verhuizing, ouderdom of complexe problematiek wilt u de financiële zorg graag aan een ander overdragen. Als niemand in de familie dat kan of wil doen, kunt u daarvoor terecht bij een professionele bewindvoerder. GSBB is dan een onafhankelijke en ervaren partij. GSBB is in tegenstelling tot veel andere bewindvoerders een stichting zonder winstoogmerk. 30 jaar geleden is GSBB opgericht door een groep betrokken burgers. Met inmiddels al 30 jaar ervaring, 50 medewerkers en ruim 2000 cliënten zijn we één van de grootste en meest ervaren bewindvoerders in Gelderland. 

Contact met de familie

Het loslaten van een deel van de zorg voor uw kind of familielid is een grote stap. Wij zijn ons hiervan bewust. Wij hebben oog voor de privacy van u en uw kind en realiseren ons goed dat u betrokken blijft of wilt blijven bij de financiële zorg op een manier die bij de situatie past. Goede samenwerking met u als familie maakt de zorg als geheel beter. Dat wij daarbij ook de keuzes van de betrokkenen moeten en willen respecteren, spreekt voor zich. U mag er echter op vertrouwen dat wij hierbij steeds in overleg de meest passende vorm zoeken.

De eerste stap

Het loslaten van (een stuk van) de zorg voor ouder(s) of kind is moeilijk. Mogelijk schaamt u zich er zelfs voor. Erkennen dat het zo niet langer gaat is een eerste belangrijke stap. Het is verstandig deze te bespreken met een onafhankelijk persoon, die u vertrouwt.

Als het niet langer gaat, kan dat een goede reden zijn om het bewind (mentorschap of curatele) bij een professionele instantie onder te brengen. GSBB kan het bewind kundig, met de juiste afstand én toewijding voeren. U kunt zich weer volledig richten op uw rol van ouder, kind of mantelzorger. Spanningen binnen uw familie worden voorkomen.

Contact

U kunt contact met ons opnemen en de mogelijkheden met ons bespreken. U kunt zich ook aanmelden. Dan nemen wij contact met ú op.


1
GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Heeft u een vraag?

GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Wij helpen u graag verder.