Home Mentorschap Mentorschap aanvragen

Mentorschap aanvragen

Aanvragen van mentorschap

Een mentorschap wordt ingesteld door de kantonrechter. U doet een verzoek bij de kantonrechter voor het instellen van het mentorschap. Voor de aanvraag van een mentorschap bij de kantonrechter is nodig:

  • Het ingevulde aanvraagformulier
  • Een akkoordverklaring van ouders, broers, zussen;
  • De bereidverklaring van degene die mentor wordt (GSBB);
  • Een verklaring van een arts of behandelaar waaruit blijkt wat voor beperking de persoon heeft voor wie de maatregel wordt aangevraagd.

De aanvraag wordt behandeld in een zitting van de kantonrechter. Uzelf, de aanvrager (vaak zorgverlener of familie) of de beoogd mentor krijgen dan de gelegenheid om de aanvraag toe te lichten. De rechter beoordeelt of de aanvraag wordt toegewezen. Meestal ontvangt u dan binnen enkele weken na de zitting een uitspraak (beschikking) over uw aanvraag.

Meer weten?

GSBB kan u helpen bij de aanvraag. Voor de aanvraag van mentorschap bieden wij u kosteloos en vrijblijvend een adviesgesprek aan. Neem gerust contact met ons op.

Als u meer wilt lezen, dan kunt u ook verder lezen op de websites van de rechtspraak of Goed Vertegenwoordigd. Daar vindt u uitgebreide en onafhankelijke informatie over mentorschap.

1
GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Heeft u een vraag?

GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Wij helpen u graag verder.