Home Bewindvoering Nijmegen

Bewindvoering Nijmegen

Bent u op zoek naar een bewindvoerder in Nijmegen die u verder gaat helpen? Bij GSBB staan we voor u klaar. GSBB is in 1990 opgericht om mensen die financiële zorg en begeleiding nodig hebben op een professionele en onafhankelijke manier te helpen. GSBB is opgericht door een groep betrokken burgers zonder winstoogmerk, ons uitgangspunt is dus om onze cliënten écht verder te helpen.

Bewindvoering in Nijmegen door GSBB

GSBB is één van de grootste en meest vertrouwde bewindvoerders in Nijmegen. GSBB heeft veel kennis in huis van de sociale kaart in Nijmegen. We hebben goede contacten met de gemeente Nijmegen en met Bindkracht 10.

GSBB is sterk in maatwerk en persoonlijke aandacht. Ons team Zuid (Nijmegen/Rivierenland) is een hecht team van 5 personen, maar wel met 1 vast aanspreekpunt.

Met onze ervaring kunnen wij hulp bieden aan mensen die te maken hebben met psychische problemen, verstandelijke beperking, ouderdomsklachten zoals dementie, verslaving, schulden, of een combinatie van deze leefgebieden (multi-probleem huishoudens). Wij hebben in Nijmegen een groot netwerk met organisaties in de geestelijke gezondheidszorg, beschermd wonen en maatschappelijke opvang. Zo hebben we veel contact met organisaties als Dichterbij, IrisZorg, UNIK, Pluryn, Onder de Bomen en RIBW Nijmegen/Rivierenland. Door dit netwerk en onze ervaring in Nijmegen kunnen we u goed ondersteunen als bewindvoerder, mentor of curator.

Aanmelden

Meld je aan voor bewind, mentorschap of curatele - of vraag om een vrijblijvend adviesgesprek

Aanmelden

Hoe GSBB u kan helpen

Bij GSBB zijn we gespecialiseerd in bewindvoering, mentorschap en curatele


Mentorschap

Wanneer iemand zelf niet goed kan beslissen over persoonlijke zaken (denk aan verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding) dan helpt een mentor hierbij. Het doel van onze mentoren is om u op het persoonlijk vlak te beschermen met onze kennis en ervaring en zoveel mogelijk samen met u beslissingen te maken.

Mentorschap

Beschermingsbewind

Beschermingsbewind of bewindvoering houdt in dat u het beheer over uw financiën uit handen geeft aan een bewindvoerder die dit voor kortere of langere tijd op zich neemt. Een bewindvoerder is uw wettelijk vertegenwoordiger op financieel gebied, wat betekent dat de bewindvoerder ook het contact met schuldeisers en deurwaarders op zich zal nemen.

Bewindvoering

Curatele

Curatele is een maatregel die meer bescherming biedt dan bewindvoering en mentorschap. De curator behartigt de belangen van de betrokkene op het gebied van financiën en bezittingen én op het gebied van verzorging, verpleging, behandeling, en begeleiding. Dit is dus een combinatie van bewindvoering en mentorschap.

Curatele

Waarom GSBB als bewindvoerder?

Allereerst is GSBB één van de beschermingsbewindvoerders waarmee de gemeente Nijmegen regelmatig contact onderhoudt om de actuele ontwikkelingen in het werkveld te bespreken. Daarmee zijn we toonaangevend in de regio en zijn we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Wij zullen ons netwerk zo goed mogelijk inzetten om u zo snel mogelijk verder te helpen.

Daarnaast zijn we een stichting. Dat betekent voor u dat we onafhankelijk zijn en we aandacht hebben voor onze cliënten. We zijn opgericht om u echt verder te helpen. Dat betekent dat we altijd samen met u streven naar de beste mogelijke oplossing voor uw situatie.

​Vanuit ons kantoor in Arnhem Zuid van GSBB ligt Nijmegen binnen handbereik. Vanaf Nijmegen is GSBB uitstekend bereikbaar per auto, maar ook per openbaar vervoer: het station Arnhem-Zuid ligt op nog geen 10 treinminuten van Nijmegen en vanaf het station is het 5 minuten lopen naar GSBB.

GSBB is werkzaam in heel regio Nijmegen. Bent u dus op zoek naar een bewindvoerder in bijvoorbeeld Wijchen, Groesbeek, Berg en Dal, Beuningen of Bemmel, dan kunt u ook bij GSBB terecht.

Aanmelden bij GSBB

Het is een hele stap om hulp te zoeken. Toch kan het nodig zijn, als het (tijdelijk) moeilijk is om goed met geld om te gaan. Of als u bij persoonlijke beslissingen hulp nodig hebt.

U neemt telefonisch contact met ons op, laat een bericht achter op onze website of stuur een mail naar aanmelding@gsbb.nl. Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug om te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen. Als bewindvoering een goede oplossing lijkt, plannen we een persoonlijk gesprek. In dit gesprek maken we kennis en geven we meer informatie over wat bewindvoering bij GSBB precies inhoudt. Als u kiest voor GSBB dan regelen wij de aanvraag bij de rechtbank.  

Kom in contact

Wilt u met GSBB van gedachten wisselen over wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust eens contact met ons op. Dit is gratis en volledig vrijblijvend! GSBB heeft geen wachtlijsten. U kunt zich ook bij ons aanmelden. Dan nemen wij contact met u op.

Aanmelden

Meld je aan voor bewind, mentorschap of curatele - of vraag om een vrijblijvend adviesgesprek

Aanmelden
1
GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Heeft u een vraag?

GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Wij helpen u graag verder.