Home Bewindvoering Zevenaar

Bewindvoering Zevenaar

Bent u op zoek naar een professionele bewindvoerder in Zevenaar? Bij GSBB helpen we u graag verder. GSBB is in 1990 opgericht om mensen die financiële zorg en begeleiding nodig hebben op een professionele en onafhankelijke manier te helpen. GSBB is opgericht door een groep betrokken burgers zonder winstoogmerk, ons uitgangspunt is dus om onze cliënten écht verder te helpen.

Bewindvoering, mentorschap en curatele in Zevenaar

In de gemeente Zevenaar heeft GSBB een aanzienlijk aantal cliënten met een vrij diverse achtergrond. Hierbij valt te denken aan cliënten in instellingen voor begeleid wonen, mensen met een (lichte) verstandelijke beperking en ouderen. De laatste jaren nemen wij regelmatig cliënten aan die door of via de gemeente Zevenaar zijn doorverwezen voor bewindvoering. Bij hen is vaak sprake van schulden. Zevenaar behoort tot de kern van het werkgebied van GSBB. De laatste jaren maakt de dienstverlening van GSBB aan inwoners uit Zevenaar een gestage groei door. Zowel particulieren als zorgaanbieders weten steeds vaker de weg naar GSBB te vinden.

Aanmelden

Meld je aan voor bewind, mentorschap of curatele - of vraag om een vrijblijvend adviesgesprek

Aanmelden

Hoe GSBB u kan helpen

Bij GSBB zijn we gespecialiseerd in bewindvoering, mentorschap en curatele


Mentorschap

Wanneer iemand zelf niet goed kan beslissen over persoonlijke zaken (denk aan verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding) dan helpt een mentor hierbij. Het doel van onze mentoren is om u op het persoonlijk vlak te beschermen met onze kennis en ervaring en zoveel mogelijk samen met u beslissingen te maken.

Mentorschap

Beschermingsbewind

Beschermingsbewind of bewindvoering houdt in dat u het beheer over uw financiën uit handen geeft aan een bewindvoerder die dit voor kortere of langere tijd op zich neemt. Een bewindvoerder is uw wettelijk vertegenwoordiger op financieel gebied, wat betekent dat de bewindvoerder ook het contact met schuldeisers en deurwaarders op zich zal nemen.

Bewindvoering

Curatele

Curatele is een maatregel die meer bescherming biedt dan bewindvoering en mentorschap. De curator behartigt de belangen van de betrokkene op het gebied van financiën en bezittingen én op het gebied van verzorging, verpleging, behandeling, en begeleiding. Dit is dus een combinatie van bewindvoering en mentorschap.

Curatele

Vertrouwd en dichtbij

De financiële zorg die GSBB biedt voor inwoners van Zevenaar, onderscheidt zich vooral door de goede mogelijkheden voor maatwerk en de hoge professionaliteit. Ook de krachtige combinatie van bewind en mentorschap die GSBB biedt is uniek.

De gemeente Zevenaar valt bij GSBB binnen het team Oost Gelderland. Ook de omliggende gemeenten (Duiven, Westervoort, Montferland) vallen binnen het werkgebeid van dit team. In de praktijk betekent dit voor u dat uw bewindvoerder goed op de hoogte is van de lokale situatie. We kennen de sociale kaart, de regelingen en de juiste loketten. Vanuit ons kantoor is Zevenaar uitstekend bereikbaar. Met de auto zijn wij in 20 minuten bij u (of u bij ons). U kunt ons makkelijk bereiken per openbaar vervoer (trein): we zitten vlak bij station Arnhem Zuid. 

Liemerse samenwerking

De gemeente Zevenaar trekt op het gebied van sociale voorzieningen samen op met de gemeenten Westervoort en Zevenaar in de Regionale Sociale Dienst de Liemers. Met hen kunt u contact opnemen over werk en uitkering. Voor hulp bij schulden kunt u direct bij de gemeente Zevenaar terecht, zie hiervoor de website van de gemeente. Voor praktische hulp kunt u ook contact opnemen met uw gebiedsteam: de goedvoorelkaarteams. Zevenaar zet sterk in op sociale samenhang en goede zorg voor elkaar.

Mocht dit allemaal voor u teveel zijn en u kunt uw eigen weg niet meer zoeken, dan kan GSBB u helpen. Als bewindvoerder vertegenwoordigen wij u onafhankelijk. Als we uw mentor zijn, dan helpen we u om de zorg te krijgen die u nodig heeft. Wij leggen voor u contact met alle instanties die u nodig heeft. 

Kom in contact

Wilt u met GSBB van gedachten wisselen over wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust eens contact met ons op. Dit is gratis en volledig vrijblijvend! GSBB heeft geen wachtlijsten. U kunt zich ook bij ons aanmelden. Dan nemen wij contact met u op.

Aanmelden

Meld je aan voor bewind, mentorschap of curatele - of vraag om een vrijblijvend adviesgesprek

Aanmelden
1
GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Heeft u een vraag?

GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Wij helpen u graag verder.