Home Over GSBB Dit zijn wij

GSBB

De letters in onze naam zijn een afkorting van Gelderse Stichting tot Beheer en Bewindvoering ter bescherming van Meerderjarigen. In de volksmond worden we vaak "De Gelderse Stichting" genoemd. Zelf gebruiken we "GSBB".

Onze visie

GSBB vindt dat ieder mens het recht heeft om zelf richting te geven aan zijn eigen leven. Dit geldt ook als u een beperking heeft of om een andere reden extra kwetsbaar bent. Wij vinden dat we het als samenleving mogelijk moeten maken dat mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking een financieel zorgenvrij bestaan hebben, zodat ze zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. Eén van de manieren om dit te doen is het bieden van goede financiële zorg en begeleiding voor wie dat nodig is. 

Als wettelijk vertegenwoordiger doen wij dit onafhankelijk, ervaren deskundig en toegewijd.

Wij denken in mogelijkheden voor onze cliënten. Wij passen onze deskundigheid, opgedaan door jarenlange ervaring, toe in de vorm van maatwerk. Want ieder individu is anders.

Onze geschiedenis

GSBB bestaat sinds 1990. In dat jaar is GSBB opgericht door een groep betrokken burgers. Zij vonden het belangrijk dat het geld van mensen die dat zelf niet kunnen, door een onafhankelijke  en professionele partij beheerd wordt. Zij hebben samen met regionale zorginstellingen in psychiatrie en ouderenzorg GSBB in het leven geroepen. GSBB is een “algemeen nut beogende instelling” (ANBI), werkt zonder subsidie. GSBB heeft geen winstoogmerk.

Onafhankelijk

GSBB is onafhankelijk. Deze onafhankelijkheid vinden wij belangrijk. Wij zijn onafhankelijk van gemeenten, partners, zorginstellingen, uitkeringsinstanties en eventuele schuldeisers. Hierdoor kunnen we ons helemaal richten op uw belang. Wij zijn wettelijk vertegenwoordiger voor onze cliënten.

Team

Bij GSBB werken circa 50 medewerkers. Wij zijn een team van specialisten op het gebied van geld, administratie, sociaal-juridische zaken en zorg. Wij hebben een berg aan ervaring op het gebied van persoonlijke financiën. We kennen de wet- en regelgeving in ons werkgebied en weten wat er aan zorg en begeleiding te koop is.

GSBB werkt samen met een selectie van specialisten, zoals banken, advocaten, notarissen en makelaars. Zo zorgen wij dat de beste kennis altijd in uw belang wordt ingezet.

Statuten

De doelstelling van GSBB volgens onze statuten leest u hier.

Meer weten?

Vraag om een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek

Neem contact op!
Het draait altijd om de cliënt. Wij staan niet centraal maar de cliënt. Wij proberen onze ideeën over bewindvoering bij iedere cliënt goed uit te voeren maar iedere cliënt is anders en daar passen wij onszelf op aan