Home Verwijzers Andere doelgroepen

Andere doelgroepen

Niet aangeboren hersenletsel (NAH)

Voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH), bijvoorbeeld als gevolg van letselschade, is beschermingsbewind vaak een passende en noodzakelijke maatregel. Na benoeming door de rechter nemen wij de zorg over de financiën over. Wij wikkelen de letselschade af met verzekeraar(s), in de regel met hulp van een gespecialiseerde advocaat. We beheren het vermogen uit de letselschade-uitkering. Bij mensen met NAH is vaak ook een mentorschap nodig.

Reclassering

Meer dan eens hebben cliënten van GSBB te maken met strafrechtelijke maatregelen en reclassering. Beschermingsbewind of curatele kunnen vaak belangrijk bijdragen aan een succesvolle terugkeer naar de maatschappij.

Schulden

Problematische schulden vormen wettelijk een grond voor een bewind. Dit wordt een schuldenbewind genoemd.

Voor GSBB geldt als uitgangspunt dat er bij bewind sprake van een geestelijke/lichamelijk grond. Ook bij deze mensen zijn er bij de start van het bewind vaak al schulden. Meestal lukt het om deze schulden op te lossen, in samenwerking met cliënt, begeleiding en de schuldhulpverlening. Wilt u meer lezen over hoe bewind kan helpen bij schulden, dan kunt u dat hier lezen.

Meer weten?

Vraag om een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek

Neem contact op!