Home Ik ben cliënt Overlijden familielid

Overlijden familielid

Is een familielid van jou overleden? Gecondoleerd met het verlies van uw dierbare. Dat is een heel  verdrietige gebeurtenis. Als je vader of moeder, broer, zus of om iemand anders waarvan je erfgenaam bent, is overleden dan komt er nog veel regelwerk bij kijken. Wij kunnen jou helpen om dat regelwerk uit handen te nemen en zaken voor jou te regelen. 

Afwikkeling nalatenschap

Vaak regelt een familielid de begrafenis en de afwikkeling van de erfenis (nalatenschap). De verdeling van de erfenis is een hele klus. Meestal helpt een notaris daarbij. De notaris kijkt of er een testament is. Hij stelt ook een verklaring van erfrecht op. Daarin staat naar wie de erfenis gaat. Daarna moet er van alles geregeld worden, zoals:

  • Afspreken wie de nalatenschap gaat beheren. Vaak wordt hiervoor een boedelvolmacht opgesteld
  • Bepalen hoe je de erfenis gaat aanvaarden. Normaal gesproken is dat beneficiair. Soms is ook een zuivere aanvaarding of een verwerping mogelijk. 
  • Verkopen van een woning als die er is
  • Afspreken hoe spullen verdeeld of verkocht gaan worden
  • Belastingaangifte doen

Wij kunnen jou helpen en adviseren. Zodat jij de juiste keuzes kunt maken.

Heb je een erfenis ontvangen?

Krijg je een erfenis en sta je onder curatele? Dan wordt de erfenis gestort op de rekening die wij voor jou beheren. Samen bespreken wij wat er met het geld gedaan kan worden. Zo kan jij jouw schulden afbetalen, iets extra's kopen of jouw leefgeld verhogen. Soms is het slim om het geld opzij te zetten en te sparen voor later. Of misschien is beleggen wel iets voor jou. 

Neem contact met ons op voor een eerlijk en onafhankelijk advies.


1
GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Heeft u een vraag?

GSBB Logo

Welkom bij GSBB

Wij helpen u graag verder.